Friday, June 22, 2012

Kuala Sanglang

Bismillah




Alhamdulillah, cuti sem yang lepas aku berpeluang lepak tengah tengah laut bersama Dayah, Fad dan adik Dayah. Wohohhh. Syiok ooo. Tenang yang amat bila lepak dalam bot di tengah tengah laut. Kau hado? 

Tapi sebelum naik bot, kami lepak dulu makan tebu yang diberi oleh ayah Dayah. Aku memang awal awal fail gigit tebu ni sebab tak reti. Habis selekeh tepi tepi mulut gigit tebu ni. Firash makan pun tak selekeh macam aku tau. Haishh. Paling handal semestinya Dayah. Maybe sebab dia dah biasa kot.

Nah, aku tempek gambar bersama tebu buat tatapan kalian. Tengok sampai juling ya. ;)


Ehem ehem ehem. Baru perasan riak muka wajah aku gembira sangat tu. Heeee. Eh, Sudah sudah la ya tenung gambar atas ni. Malu tahu! Kehkehkeh

Eh, kalian pernah tengok gambar gengster perempuan bandar masuk kampung? Tapi diorang ni tak ganas macam gengster lain dekat luar sana. Serius! Diorang comel sangat. Sopan. Lembut. Hahaha. Tak percaya? Haaaa. Mari tengok gambar ini.


Amacam? Ada gaya macam gengster muslimah bukan? Hihihi. Pandai adik Dayah candid ini gambar. Terima kasih dik. Tapi kan aku rasa macam aku sorang je yang paling comel dekat situ. Kan?? Hahaha. Ini kalau Dayah, Fad and Aten baca gerenti diorang tak boleh tidur 7 hari 7 malam. Kihkihkih. Sebenarnya kami berempat ni memasing rabun jauh ooo. Cuma Aten and Dayah je tak pakai spec supaya tampak lebih anggun dari aku dan Fad. Eh!


Posing kejap sebelum terjun ke dalam bot. Heeee. Fad si kurus kering yang sememangnya keding tu memang sentiasa haus dan lapar. Sebab itu dia tak berhenti langsung gigit tebu tersebut. Hehehee. (y) peace yaww.

Again again and again Fad masih gigit tebu sedaya upayanya. Gigih sungguh anak dara sorang tu.

Aten, Fad, Me & adik Dayah.

Senang cakap ini semua geng bebudak rabun jauh. Hahaha. Memasing pada hakikatnya pakai spec okey. Kalau empat empat tak pakai spec, memang haru la jawabnya. Heee.


Ya Allah, teruknya aku gelak macam itu. Ish. Siapa yang snap gambar ni haa? Meh sini meh. Nak gigit. Haishh. Ini kalau bakal mak mertua tengok gerenti gosok gosok mata banyak kali tau. Silap silap jadi mimpi ngeri setiap kali waktu tidur bakal mak mertua polak. Kehkehkeh.




Ini dah kenapa? Takkan pening laut kot. Cehhh. Tak tak tak. Sebenarnya air laut ni terpercik kena kami. So, terpaksa la halang guna tangan. Dayah and Fad seronok la gelakkan kami sebab mereka tak kena pun. Bedebah punya budak. Cisss.


Disebabkan aku tak pandai berenang, so aku bagi la mereka peluang untuk tepi tepi tu. Kalau jatuh, diorang yang jatuh dulu. Aku selamat, insyaAllah. Hahaha






Ini gambar bersama ayah Dayah. Iyala, kami dah seronok naik bot pakcik Khazi, bergelak ketawa sana sini, takkan la tak bergambar dengan tuan empunya bot kan. Haaaa. Ini pertama kali aku naik bot tanpa memakai jaket keselamatan. Berani kan? Dah la aku tak pandai berenang. Kalau karam, Allah saja yang tahu siapa akan lemas terlebih dahulu. Hehehe. Alhamdulillah semuanya selamat. =)



Baru aku perasan bahawa setiap kali aku pakai tudung, mula mula terletak elok saja, cantik. Last last, tudung akan ke belakang secara tak sedar. Haihhh. Selalu sangat macam tu ooo. Patut la orang pandang aku pelik. Hahaha. Tengah tengah tu adik Dayah. Apa namanya, aku lupa. Maaf!


Mari cuci mata lihat gambar di bawah ini. Actually, setiap gambar diantara aku dan Dayah ada ceritanya. Tapi aku  tak larat dah nak menaip panjang panjang berjela. Nanti kalian juga yang jemu kan. Haaaa. Mari mari.


Me : Terima kasih Dayah bagi pinjam selipar. Kalau tak nahas Tqa naik bot pakai wedges.
Dayah : Tak dak hal la. Pakai leklok noh. Jangan bagi putuih.


Dayah : Eh tqa xgheti gheti nak peluk Dayah ka? Kami dah bagi pinjam selipar tu tau.
Me : Kena peluk ke? Eiiii. Ngada la Dayah ni.


Dayah : Seghonok wei Tqa nak peluk aku. Hang ada?
Me : Erghhhhh.


Me : Alaaaaa. Malu la Dayah. Alaaaaa.
Dayah : Cepat la!!


Me : Alahai. Berat plak rasa tangan ni nak peluk Dayah bila tak ikhlas. Hadeii.
Dayah : Ohoiii. Eksaited gila Tqa nak peluk ni. Perghhhh.


Me : Ishh. Tumbuk laju laju kang baru tahu.
Dayah : Ingat Dayah takut ka? Tumbuk laaa. 


Me : Ikhlas sikit muka tu Dayah. Baru nampak segak.
Dayah : Okey okey. Senyum biaq ikhlas noh Tqa.


Akhirnya si Dayah bahagia yang teramat bila aku dah peluk dia di depan Fad dan Aten. Sorry ya. Dayah saja nak bagi Fad and Aten panassss. Kehkehkeh.




Ini la Fadhliah dan Fathin. Gelak bagai nak rak betul korang ni kan sedangkan dalam hati jeles terlebih kenapa aku peluk Dayah sorang. Hahaha. Tak ada motif betul aku ni. Btw, Fad yang kurus tu adalah our driver on that day. Memang kami buli dia habis habisan. Padan muka!! =P


Ehem ehem.
Terima kasih banyak banyak ya pakcik Khazi sebab sudi bawa kami naik bot petang petang begitu. Mesti pakcik pening kepala kan tengok gelagat kami yang posing sana posing sini, buat bising bagai, jalan jalan atas bot macam tak takut apa apa tu. Haihh. Maaf la ya pakcik. Kawan kawan saya memang begitu. Jelly sangat. Al maklum la, memasing terlebih hyper bila dapat naik bot free of charge. =)


Apa apa pun memang happening la jenjalan naik bot. Actually aku cuak juga sebab fikir macam macam sambil tengok air laut yang penuh di sekeliling aku. Hahaha. Tapi Alhamdulillah tak ada apa yang berlaku. Cuma ada rasa macam pening tetiba. Maybe sebab dalam kereta aku dah start pening kot. Nasib baik tak muntah. Kalau tak memang wajib aku di bahan oleh mereka mereka ni.


Last but not least, mari tatap gambar terakhir beserta pesanan khas ini.



Pesanan dari penaja : 
Kalau kalian naik bot, sila pastikan pakai jaket keselamatan. Jangan jadi macam kami yang sememangnya hebat hebat belaka ni ya. Ini adalah contoh tidak baik. Amaran keras! Utamakan keselamatan anda! Sayangi nyawa anda! Siapa degil, aku ketuk kepala kalian dengan batang tebu ni.
Sekian, terima kasih.
(*___*)

p/s : Teringat naik bot awal tahun hari tu dengan dia.

7 comments:

  1. Waah! Ganah...Boleh dipanggil Geng Tebu ni. Gangster Tebu. Hahha.

    Apa apa pun,permandangan belakang tu cantik.. Hehe! :)


    Salam perkenalan.

    ReplyDelete
  2. wah seronoknya boleh ke laut....:)

    ReplyDelete
  3. sedapnya tebuuuuuu nk skittt :)

    jum singgah & komen :)

    ReplyDelete
  4. Abey Mirul : Gangster Tebu? Hahaha. Menarik nama tu. Terima kasih ya. =)

    Lutaibar : Seronok banget hoiiii.

    ikaa : Meh sini meh. heee. okey!

    ReplyDelete
  5. best lepak atas bot
    mmg relax habis..

    ReplyDelete
  6. tobat syok weh dapat naik bot tu
    dengan tebu kat tangan
    nampak lawak ngat aih..
    hahhaha

    ReplyDelete
  7. Nadia : mmg best! Relax sangat oooo.

    bact : Hahahaha. terima kasih kawan.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for Blogger