Thursday, May 3, 2012

Sanah Helwah Scha



Bismillah

Hye peeps. 
Tetiba hari ini terlebih rajin pula nak update blog sebab banyak sangat idea dalam kepala and my mood also in a good situation. Yeayhh.

Last week on Wednesday, aku tolong kak Nadzifa buat cupcakes. Buatnya malam sampai ke jam 3 pagi. Semut and the geng jadi teman kami malam itu. Al maklumlah, semuanya manis manis belaka. Macam macam hal jadi. Tak puas hati dengan hiasan cupcakes, buang. Banyak kali juga la. Sampai aku tersenyum sendirian tengok gelagat kakak ipar. Iya la. Orang kreatif memang begitu, mungkin. 

23rd April is Syahirah birthday's. Kebetulan 26th April ada plan nak jumpa dengan Scha untuk bagi macarron yang dah lama dia mengidam. Heee. Is it rite Scha? XD

On that time juga aku dan kak Nadzifa berganding bahu untuk membuat ini cupcakes. Walaupun last minute, Alhamdulillah ianya selesai sebelum diberikan kepada Scha. Actually cupcakes ini tak ada dalam perancangan. Teringin nak bagi sebab hari kelahirannya. Hadiah daripada aku barangkali. Apa yang penting, pemberian ini ikhlas dari hati yang tulus mulus ini. =)

Inilah hasil cupcakes tersebut. 


Simple bukan?
Aku suka akan hiasan bunga bunga tersebut. Cantik! Eh, bukan angkat bakul sendiri okey. Tapi kenyataan. Kan? Kan? 

Bak kata Scha "Sayang nak usik". Same goes to me dear when I look it again, again and again. Hahahaha. Rasa macam nak simpan dalam frame je. *Eh, aku pula yang lebih lebih.

Seumur hidup, ini merupakan kali pertama aku hadiahkan kawan birthday cupcakes.  Before ni hanya bagi ucapan dan kad. Itupun untuk teman teman yang rapat sahaja. 

Ini pula macarron yang berkali kali buat dan alhamdulillah ianya jadi juga. Tapi ini aku berikan pada Scha malamnya atas sebab sebab yang tertentu.


Hopefully semua ini sedap sedap belaka pada Scha ya. Ini saja yang Tqa mampu untuk beri. Semuanya homemade. Heeee. 

Apa apa pun aku sangat berpuas hati dengan semua ini. Al maklum lah, pertama kali buat dan beri pada kawan kan. Haaaa. For those who want present like this on your birthday, come here and being my closefriend. Hahaha. ;)

Btw, this is my 1st meeting with this awesome girl.

  
Seriously, she's look georgeous. 
Ayu. 
Tenang. 
Sesiapa yang lihatnya pasti akan terkesima dengan peribadinya yang sopan ini. 
Ini apa yang aku lihat dengan mata sendiri. Tak ada ayat tipu pun disini okey. Ianya Benar dan Nyata!!! 

Actually agak kelewatan juga untuk update blog mengenai hal ini. Tapi aku tak kira. Aku tetap nak wish juga.
Ehem ehem.

Selamat ulangtahun kelahiran yang ke 20 tahun ya.
Semoga Allah merahmati akan segala apa yang Scha lakukan.
Semoga menjadi anak yang solehah kepada ayah ibu adik beradik serta masyarakat.
InsyaAllah.
Semoga tabah dan sabar menghadapi segala ujian dimasa akan datang.
*______*

Btw, Scha dah tua 4 bulan dari Tqa. Yeayhhhh. hahaha. 
Tapi awak tetap ayu okey. =)


Thanks a lot ya Scha sebab belanja Tqa makan waktu itu. Memang agak kekok pada mulanya sebab mula mula jumpa Scha dekat rumah pun Tqa tak banyak cakap. Tqa pemalu actually. ;) 

Tapi lama lama I'm okey chatting with you at the foodcourt there. Makin lama duduk makin rancak berbual. Okey, hipotesis yang bagus. Heeee.

And thanks also bagi Krispy Kreme Doughnuts ni. Sahal Najla dan maksunya sangat suka. Sedap kata makcik Najla. Heeee

Apa apa pun seronok jumpa awak. Banyak benda yang di bualnya. =)

Hopefully we can meet again next time ya pretty girl.
InsyaAllah.

p/s : Jangan jeles ya awak. ;)

4 comments:

  1. sdp music background..huhu..btw HB to her..:)

    ReplyDelete
  2. eh eh..muke awak same sebijik mcm kwn sye.ngatkan nie belog die..hehe..follow snie :)

    ReplyDelete
  3. to izzati tatie : serius? muka yg mana satu tu? heee. btw. thank you follow.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for Blogger